SZEGEDTOUR: TÖBB MINT IDEGENVEZETÉS

english english english

Cím: 6727 Szeged, Délceg utca 11.   ☎: + 36 30 371 9335 ✉: szegedtour@gmail.com

3 napos kirándulás Pécsre és környékére

Időtartam: 3 nap.

Tervezett program:

1. nap: Paks – Pécs – Mecsek Kora reggel indulás. Első megállónk a paksi atomerőmű látogatóközpontja, ahol az interaktív kiállítás során az atomenergia felhasználásának részleteit ismerhetjük meg. Beléphetünk az üzemi területre, végig járhatjuk az atomerőmű legizgalmasabb részeit. Ez után továbbutazunk a Dél-dunántúli régió központjaként ismert Pécsre. 2010-ben Európa Kulturális Fővárosa címet birtokolta a baranyai megyeszékhely és számos kulturális fejlesztés történt a városban. Városnézés során felkeressük a Zsolnay-negyedet, a világörökségi listán szereplő ókeresztény sírkamrákat, a csodálatos székesegyházat valamint a város török kori emlékeit. Délután ellátogatunk a Misina-tetőn álló kilátóhoz, amely a Mecsek hegységben található. Ezután a szállásra utazunk, ahol vacsorával várnak bennünket.

2. nap: Szigetvár – Siklós – Máriagyűd – Villány Reggeli elfogyasztása után Szigetvárra utazunk. Szigetvár Zrínyi Miklós 1566-os kirohanása és halála kapcsán ismert. Szulejmán szultán – aki elfoglalta Nándorfehérvárt, Újvidéket, Budát, Temesvárt és legyőzte Mohácsnál a magyar hadsereget – a vár ostromakor hunyt el. Megtekintjük a várat és a Szulejmán-Zrínyi emlékművet. Majd a siklósi vár következik, amelyet a közelmúltban újítottak fel. Majd rövid megállót teszünk Máriagyűdön. A térség legjelentősebb búcsújáró temploma még ma is hívek ezreit vonzza. Ezután Villányi borvidékre utazunk, ahol borvacsorán veszünk részt egy helyi pincészetben. Végül jó hangulatban utazunk vissza a szálláshelyünkre.

3. nap: Mohács – Pörböly Reggeli elfogyasztása után a mohácsi csata (1526) helyszínére utazunk - Sátorhelyre. Itt találták meg a mohácsi csatában elhunyt katonák tömegsírjait. Mohácson a Busóudvart tekintjük meg. Ezt követően rövid szabadprogram. Mohács szélén lévő Csele-pataknál megnézzük a II. Lajos emlékművet. A legenda szerint a mohácsi csata után a menekülő magyar király lovával a megáradt patakba csúszott és vízbe fulladt. Ezt követően Pörbölybe utazunk, innen indul a Gemenc Zrt. menetrendszerűen közlekedő keskenynyomtávú kisvonata. Vonatra szállva felkeressük a Duna-Dráva Nemzeti Park egyik legszebb részét. Rövid erdei séta után ismét vonatra szállunk és visszamegyünk Pörbölybe. Ezután visszaszállunk a buszba és hazafelé vesszük az útirányt. Hazaérkezés az esti órákban várható.

Idegenvezetés díja: 40.000,-/nap

Igény esetén különjáratú buszt, étkezést és borkostolót tudunk biztosítani a kirándulás sikeres megvalósításához.

Az idegenvezetés díja tartalmazza a szervezési költségeket. De nem tartalmazza a belépők árát.

Jelentkezés és további információ: info@szegedtour.com +36 20 431 2094