SZEGEDTOUR: TÖBB MINT IDEGENVEZETÉS

english english english

Cím: 6727 Szeged, Délceg utca 11.   ☎: + 36 30 371 9335 ✉: szegedtour@gmail.com

Hasznos tudnivalók

Utazási feltételek

Az utazáson való részvétel feltételei:

  • teljes összeg befizetése
  • az utazáshoz szükséges okiratok megléte (az érvényes személyi igazolványról, útlevélről az utasok maguknak kell gondoskodniuk, ennek hiánya miatt felelősséget nem vállalunk, így kártérítést sem tudunk adni.


Részvételi jegy

Az indulás előtt kb. egy héttel kézhez kapott részvételi jegy tartalmazza az indulás pontos helyét és időpontját, a buszon lévő ülőhelyét, az idegenvezető nevét, telefonszámát és az úttal kapcsolatos hasznos tudnivalókat. A részvételi jegyet a gyorsabb ügyintézés érdekében e-mailben küldjük, ezért jelentkezéskor kérjük az e-mail cím megadását.


Utazás lemondása

A MID Travel Utazási Iroda jogosult bánatpénz felszámítására. Az Utazó az Utazási Szerződést az indulás napjáig írásban megtett nyilatkozatával bármikor felmondhatja. Az Utazó a következők szerint köteles a bánatpénzt megfizetni:

  • 60-36. napon belül a részvételi díj 10%-a
  • 35-25. napon belül a részvételi díj 25%-a
  • 24-10. napon belül a részvételi díj 50%-a
  • 9 napon belüli lemondás esetén a részvételi díj 100%-a.


Úti okmányok, útlevél

Foglalás előtt ellenőrizze úti okmánya érvényességét, így szükség esetén indulásig megújíthatja. EU-s országokba és Szerbiába érvényes, kártya típusú személyigazolvánnyal is lehet utazni. Jogosítványt, diákigazolványt a hatóság nem fogadja el személyazonosító okmánynak az utazásaik során!


Speciális étrend

Akinek speciális étrendre van szüksége, igényüket jelentkezéskor jelezzék felénk. Kérését továbbítjuk a szálloda/étterem felé, de felelősséget nem tudunk vállalni azért, hogy az adott vendéglátóhely teljesíteni tudja-e, és az út során mennyire változatos diétás menüt tudnak felszolgálni. Kérjük fent említett utasokat, hogy az idegenvezető segítségével, a szobák kiosztása után a konyhával egyeztessék a vacsora menüjét. Az út megkezdését követően jelzett speciális étkezési igényt sajnos nem biztos, hogy figyelembe tudja venni a szálláshely étterme.


Létszám

Utazásaink elindításához a minimális létszám elérése szükséges, mely Magyarországról autóbusszal induló útjaink esetében 35 fő. Azon kivételes esetekben, ha a minimális létszám elérése nem valósul meg, a pénz 7 napon belül visszautalásra/visszafizetésre kerül az érintetteknek maradéktalanul.


Biztosítás

Utasbiztosítást megkötheti weboldalunkon, vagy az utazási irodánkban. Az európai egészségbiztosítási kék kártyás vagy bankkártyás biztosítás csak korlátozottan nyújt ingyenes szolgáltatásokat, a részletekről kérdezze szolgáltatóját, és feltétlenül hozzon magával igazolást és kontakt telefonszámot. Az utasbiztosítás hiányából felmerülő problémák az Utas felelőssége, amiért irodánk nem felel.


Árfolyam

Az utak árának kalkulációja EUR = 335 Ft árfolyammal készülnek (OTP Bank eladási árfolyam). A kalkulált árfolyamhoz képest tartós deviza áremelkedés esetén a részvételi díj változási jogát – a törvényi szabályozásnak megfelelően – irodánk fenntartja.


Belépők

A belépők olyan helyi attrakciókra vonatkoznak, melyek a tervezett program részei, de megtekintésük nem kötelező, így áruk nincs benne a részvételi díjban. A belépők és a hajó-, felvonó-, vonat- illetve egyéb jegyek az adott ország valutájában fizetendők. Összegük – mely esetenként változhat – megtalálható a programleírásainkban.


Idegenvezetés

Mindig magyar idegenvezető kíséri a csoportot. Az idegenvezető szolgáltatásai közé nem tartozik épületeken belüli (templom, múzeum, vár stb.) idegenvezetés, ilyenkor a buszon hangzik el az ismertető. Bizonyos országokban az adott előírásoknak megfelelően idegenvezető a helyi idegenvezetővel együttműködve valósítja meg a városnézést.


Autóbuszos utazás

Autóbuszos utazásainknál utasainkat légkondicionált, komfortos autóbuszokkal utaztatjuk. A buszokon történő kávé, üdítő stb. árusítás a busztársaság kompetenciája és felelőssége. A gépkocsivezetők nagy külföldi vezetési tapasztalattal rendelkeznek. Az előírásoknak megfelelően csak ülve szabad utazni és a biztonsági öv használata az utas érdekében, külön figyelmeztetés nélkül is végig kötelező. Ennek elmulasztása esetén a sérülések és büntetések felelőssége a mulasztót terheli. Az autóbuszban, illetve a csomagtartóban hagyott tárgyakért felelősséget nem tudunk vállalni. Autóbuszaink előre meghatározott útvonalon haladnak, illetve tartanak megállókat (a lehetőségekhez mérten rövidebb utaknál 2-3 óráként, hosszabb utaknál 3-4 óránként). Fel- és leszállásra csak az előre meghatározott helyeken van lehetőség.


Csomagok maximális tömege

Csoportos utazásainknál az új szabályozás miatt korlátoznunk szükséges utasaink poggyászsúlyát. Autóbuszos utazásainknál a megengedett össztömege egy utas poggyászának maximum 20 kg. Ez magába foglalja a csomagtérben elhelyezendő bőröndöt, valamint az utastérbe hozható olyan kisméretű kézipoggyászt, melyet lábuk előtt illetve a kalaptartón el tudnak helyezni. A közlekedő folyosót szabadon kell hagyni. Párok, családok a fejenkénti össztömeget összevonhatják. A poggyászszabályok be nem tartásáért a fuvarozó cég többlet díjat szabhat ki az utasra.


Társítás

Egyedül utazó utasaink kérhetnek szállodai szobára vonatkozó társítást, melynek során másik (minden esetben azonos nemű) társítást kérő útitárssal kerülnek egy közös kétágyas szobába. A MID Travelnél 3 fős társítás nincs. Társítás után, az út során, a társsal kapcsolatban reklamációt nem áll módunkban elfogadni. Külön szobát csak akkor tudunk kérni, ha a szállodában van erre lehetőség, és mindkét fél a helyszínen kifizeti az egyágyas felárat.


Képek

A weboldalunkon szereplő képek saját fotóink, MID Travel logós vízjellel ellátva. A fotók a legtöbb esetben hónapokkal az Önök utazása előtt készültek, ezért előfordulhat, hogy nem az aktuális állapotot tükrözik.


Ellátás

Félpanziós ellátás: reggeli és vacsora (az ital külön fizetendő).
Teljes ellátás: reggeli, ebéd, vacsora (az ital külön fizetendő).
Félpanziós ellátás esetén az első étkezés az érkezés napján a vacsora, míg az utolsó étkezés a kijelentkezés napján a reggeli.


Utaskívánság

Amennyiben valamilyen kívánságuk lenne az utazással, szobával (egymás melletti szoba stb.) kérjük, hogy már a foglalás során jelezzék. Ezeket a kéréseket szavatolni nem tudjuk, de minden esetben készséggel továbbítjuk partnereink felé.


Reklamáció

Esetleges reklamáció esetén kérjük, rögtön vegye fel a kapcsolatot a csoport idegenvezetőjével, vagy a szegedi irodával, hogy az ügyet minél gyorsabban orvosolni tudjuk. Panasztétel esetén kérjük benyújtani a helyszínen felvett hivatalos jegyzőkönyvet, amely dokumentálja a hibás teljesítés teljes leírását, valamint az intézkedés módját. A jegyzőkönyv a panaszkezelés elengedhetetlen része. Utólagos jegyzőkönyvfelvétel szabályellenes, ezért arra nincs lehetőség.


Egyéb

A technikai okok, helyi viszonyok (közlekedés, időjárás, sztrájk, műszaki probléma, rendezvények stb.) miatt a program módosítás jogát fenntartjuk.
Amennyiben az utazást a programfüzetben és weboldalon megjelenteknél kedvezőbb áron értékesítettük, úgy a már befizetett részvételi díjat akciós árra történő módosítása visszamenőleg már nem lehetséges.