SZEGEDTOUR: TÖBB MINT IDEGENVEZETÉS

english english english

Cím: 6727 Szeged, Délceg utca 11.   ☎: + 36 30 371 9335 ✉: szegedtour@gmail.com

2 napos kirándulástervezet Szlavóniában
Hajózás a Kopácsi-réten, borkóstoló a Drávaszögben

Időtartam: 2 nap.

Útvonal: Szeged-Kopács-Eszék-Vukovár-Szeged (400km).

Tervezett program:

Eszék Szlavónia központja. Az eszéki vár Dráva hídját Zrínyi Miklós serege égette fel 1664-es téli hadjárat idején. A mai vár már a 18.század első felében épült. A belváros idézi a boldog békeidők hangulatát. A főteret a vöröstéglás neogótikus Szent Péter-Pál katedrális uralja.

Kopácsi-rét a Duna és Dráva összefolyásánál elhelyezkedő természetvédelmi terület. A sétahajózás során megismerkedünk a térség botanikai és ornitológiai adottságaival.

Vukovár ősi Duna-parti település. 1991-ben 87 napon keresztül ostromolta a Jugoszláv Néphadsereg. Ekkor a barokk település szinte teljesen megsemmisült. A délszláv-háború után Vukovár újjáépült. A város peremén fekszik Európa egyik legnagyobb katonai temetője.

Újlak ősi város, a Tarcal-hegy (Fruska Gora) nyugati végén fekszik. Itt hunyt el a nándorfehérvári diadal után Kapisztrán János 1456-ban. A város legmagasabb pontjára épült a vár és a gótikus római katolikus templom.

Idegenvezetés díja: 30.000,-/nap.

Az idegenvezetés díja nem tartalmazza a belépők árát.

Igény esetén különjáratú buszt, étkezést, borkóstolót és sétahajót tudunk biztosítani a kirándulás sikeres megvalósítása érdekében.

Az idegenvezetés díja nem tartalmazza a belépők árát.

Jelentkezés és további információ: info@szegedtour.com +36 20 431 2094