SZEGEDTOUR: TÖBB MINT IDEGENVEZETÉS

english english english

Cím: 6727 Szeged, Délceg utca 11.   ☎: + 36 30 371 9335 ✉: szegedtour@gmail.com

3napos kirándulástervezet Dél-Erdélybe
Vajdahunyad, Gyulafehérvár és Déva

Időtartam: 3 nap.

Útvonal: Szeged-Nagylak-Arad-Máriaradna-Marosillye-Déva-Gyuléafehérvár-Déva-Vajdahunyad-Temesvár-Kiszombor-Szeged (kb. 750km).

Tervezett program:

Vajdahunyadi vár a Hunyadi család birtoka volt. Mikszáth szerint „a várak királynője”. Dévai vár a híres népballadából, a Kőmíves Kelemenből ismert. Kabinos felvonóval juthatunk fel a vulkáni kúp tetejére épült várhoz, ahonnan szép idő esetén jól látszódik a Kenyér-hegy.

Gyulafehérvár híres az érseki székesegyházáról. A város az erdélyi római katolikus egyház központja. A csillagerődje már az 18.században megépült

Marosillyén született Bethlen Gábor erdélyi fejedelem, uralkodásának időszakát gyakran „Erdély aranykora” néven említik. Szülőháza ma emlékmúzeum.

Arad a magyar Golgota – Kossuth szerint, az aradi Szabadság szobor Zala György mestermunkája, itt született híres színész Jávor Pál.

Máriaradna csodák övezte kultikus zarándokhely, a búcsújáróhely a Mária-kegyképről híres.

Temesvár Károly Róbert idején az ország fővárosa volt. Ma Bánság központja. Dózsa Györgyöt itt ültették az izzó vastrónra, Tőkés László melletti békés szimpátiatüntetés a Ceaușescu rendszer megdöntéséhez vezetett 1989-ben.

Idegenvezetés díja: 30.000,-/nap.

Az idegenvezetés díja nem tartalmazza a belépők árát.

Igény esetén különjáratú buszt, étkezést, borkóstolót és szállást tudunk biztosítani a kirándulás sikeres megvalósításához.

Jelentkezés és további információ: info@szegedtour.com +36 20 431 2094