SZEGEDTOUR: TÖBB MINT IDEGENVEZETÉS

english english english

Cím: 6727 Szeged, Délceg utca 11.   ☎: + 36 30 371 9335 ✉: szegedtour@gmail.com

3 napos kirándulás Budapestre és Dunakanyarba

Időtartam: 3 nap.

Tervezett program:

1. nap: Pest Kora délelőtt ellátogatunk a Kossuth térre (Parlament, Néprajzi Múzeum épülete), a Szabadság térre (Magyar Nemzeti Bank épülete), a Duna partra és a Szent István bazilikához (Szent Jobb). Délután folyamán az Andrássy úton lévő látnivalókkal ismerkedünk meg (Operaház, Oktogon, Terror háza). Ezt követően teszünk egy sétát a városligetben (Hősök tere, Vajdahunyad vára, Gundel étterem). Késő délután szállást foglalunk a budapesti szállodánkban, ahol vacsorával várnak bennünket.

2. nap: Dunakanyar és a Citadella Reggeli elfogyasztása után a Duna egyik legszebb szakaszához látogatunk el, a Dunakanyarhoz. Első megállónk Visegrádon a Fellegvár, amelyet IV. Béla király a tatárjárás (1241) után építtette fel. Ezután Hunyadi Mátyás (1458-90) által építtetett reneszánsz palotát ismerjük meg. Ezt követően Visegrádról áthajózunk Esztergomba menetrendszerűen közlekedő sétahajóval. Esztergom a római katolikus egyház magyarországi központja. Itt található hazánk legnagyobb temploma, az esztergomi Bazilika. Közös sétával bejárjuk a templomot, a kupolába is felmegyünk. Ezt követően visszautazunk a pesti szállásunkra. Vacsora. Majd ismét buszra szállunk és a budai oldalon lévő Citadellához utazunk. Csodálatos panoráma tárul elénk. A kivilágított főváros esti fényeiben gyönyörködhetünk.

3. nap: Buda Reggeli után a budai oldal felfedezésére indulunk. Megismerkedünk az UNESCO Világörökségi helyszíneként számon tartott várnegyeddel. Útba ejtjük a Kapisztrán teret, a Hilton szállodát, a Mátyás templomot, a Halászbástyát, a Sándor palotát, a budavári siklót és a Magyar Nemzeti Galériát is. Rövid szabad program után buszra szállunk és a Campona bevásárlóközpontban működő Tropicarium és Oceaniumba látogatunk, amely egyedülálló élményt nyújt a vízi világot szerető látogatók számára. Az egzotikus állatkert különféle medencéiben cápákat, rájákat és piranhákat is láthatunk. Ezt követően útra kelünk és hazautazunk Szegedre.

Idegenvezetés díja: 40.000,-/nap

Igény esetén különjáratú buszt, étkezést és borkostolót tudunk biztosítani a kirándulás sikeres megvalósításához.

Az idegenvezetés díja tartalmazza a szervezési költségeket. De nem tartalmazza a belépők árát.

Jelentkezés és további információ: info@szegedtour.com +36 20 431 2094