SZEGEDTOUR: TÖBB MINT IDEGENVEZETÉS

english english english

Cím: 6727 Szeged, Délceg utca 11.   ☎: + 36 30 371 9335 ✉: szegedtour@gmail.com

3 napos kirándulástervezet az Al-Dunára
Hajózás a Kis és Nagy-Kazán-szorosokban

Időtartam: 3 nap.

Útvonal: Szeged-Temesvár-Orsova-Galambóc-Szendrő-Székelykeve-Versec-Szeged

Tervezett program:

Temesvár Károly Róbert idején az ország fővárosa volt. Ma Bánság központja. Dózsa Györgyöt itt ültették az izzó vastrónra, Tőkés László melletti békés szimpátiatüntetés a Ceaușescu rendszer megdöntéséhez vezetett 1989-ben. Temesvár belvárosa rendezett, parkosított, idézi a boldog békeidők hangulatát.

Herkulesfürdő az Osztrák-Magyar Monarchia híres fürdővárosa volt. A sziklákból feltörő forrásainak gyógyhatását már a rómaiak is ismerték. Ferenc József és Sissi is járt a Cserna-patak völgyében fekvő fürdővárosban, aminek újkori kiépülése a boldog békeidőkben valósult meg, ekkor épült a Kaszinó, a Szapáry-fürdő és a Rudolf-szálloda.

Hajózás a Kis- és Nagy-Kazán szorosokban. A sétahajózás során Széchenyi István és Vásárhelyi Pál nyomába eredünk, hiszen ők látogattak el először ide azzal a szándékkal, hogy biztonságosabbá tegyék a hajózást az Al-Dunán. Utazásunk során megtekintjük a monumentális Decebál sziklaszobrot, a római korból származó Trajanus-táblát és a Kis- és Nagy-Kazán szorosok félelmetes szikláit.

Galambóci vár a Vaskapu bejáratánál fekvő középkori vár, ami fontos szerepet játszott a Luxemburgi Zsigmond uralkodása idején kiépülő végvárrendszerben.

Szendrői vár az egyik legnagyobb kiterjedésű középkori vár a Duna mentén. Az Erkel operából ismert Brankovics György építette. A vár ostromakor itt hunyt el Kinizsi Pál.

Székelykeve a legdélebbi magyarok lakta település a Kárpát-medencében. A falu templomát Szent István király tiszteletére szentelték fel.

Versec a Bánság egyik leghangulatosabb kisvárosa. Az Alföld és a Kárpátok találkozásánál helyezkedik el. A várhegy tetején álló várat Luxemburgi Zsigmond építette. A monumentális római katolikus templom neogótikus stílusban épült a híres építész, Schulek Frigyes tervei szerint

Idegenvezetés díja: 30.000,-/nap.

Az idegenvezetés díja nem tartalmazza a belépők árát.

Igény esetén különjáratú buszt, étkezést, szállást, borkostólót és hajózást tudunk biztosítani a kirándulás sikeres megvalósításához.

Jelentkezés és további információ: info@szegedtour.com +36 20 431 2094